Peters en meters

Ook jij gelooft in ons project. Hier is je kans om er deel van uit te maken.

 

Het zijn er al heel wat, peters en meters. Mensen die elke maand een bedrag naar keuze aan Meegaan schenken. Ongelooflijk belangrijk voor ons: hiermee weten we dat er maandelijks een deel van de lonen van onze begeleiders is gedekt.

Peters en meters maken deel uit van onze familie. We houden ze dan ook regelmatig op de hoogte van wat er bij Meegaan gaande is. We nodigen ze ook één keer per jaar op een receptie. Hun betrokkenheid is ons veel waard.

Giften vanaf 40/jaar zijn fiscaal aftrekbaar. Je ontvangt hiervoor een fiscaal attest

Doorlopend opdracht

Peter/meter word je door middel van een doorlopend opdracht.

 

Het is tegenwoordig zo gemakkelijk geworden, je hoeft er zelfs niet voor uit de zetel. Neem je smartphone, open je bankapp en kies “doorlopend betalingsopdracht”, kies een bedrag en vul de gegevens hiernaast in, druk “go”, en je bent peter/meter! Vergeet vooral niet de vermelding “Meegaan vzw”.

Tot 25 december is je bijdrage goed voor een fiscaal attest van 60% ipv 40%

je doorlopend opdracht:

Rekeningnr: IBAN: BE81 1450 4009 6324 BIC: GEBABEBB van
Vermelding: Meegaan vzw peter/meterschap

Waarom moeten we nog steeds beroep doen op giften?

 

De “wachtlijsten”, zegt u dat iets?

Onze medewerkers hebben recht op een ondersteuningsbudget om de professionele begeleiding  die ze nodig hebben te betalen, maar …. krijgen dat niet. Ze staan op de wachtlijst.

 

 Vervangingsinkomen

 

Ze krijgen ondertussen wel een inkomensvervangende en integratietegemoetkoming. Omdat ze niet kunnen/mogen gaan werken kunnen ze geen inkomen krijgen. Onze sociale zekerheid in België zorgt er daarom voor dat ze een vervangingsinkomen krijgen. Afhankelijk van de ernst van de beperking ligt dit voor onze medewerkers ongeveer tussen de 800 en de 1200 euro per maand. Daarmee moeten ze hun huisvesting, hun kledij, hun eten, … kopen. Voor alleenstaande mensen met een beperking is dit niet haalbaar. Daarom wonen de meeste jongeren die op de wachtlijst staan met een beperking nog bij hun ouders.

 

Wat kost het?

 

Een dag begeleiding bij een vergunde zorgaanbieder kost voor onze jongeren tussen de 90 en de 140 euro per dag. (500€/week, 2000€/maand) Dit is uiteraard niet betaalbaar als je geen zorgbudget hebt.

 

Wij vragen aan onze jongeren een bijdrage van 50 euro/dag om de professionele begeleiding te betalen. Dit is uiteraard niet voldoende om de lonen van onze professionele werknemers te betalen. De rest van hun loon wordt betaald met de giften van peters/meters en de acties die we jaarlijks organiseren.

 

Hoe lang deze situatie nog zal duren weet niemand. Als onze medewerkers op termijn hun zorgbudget zullen krijgen dan zijn deze giften niet meer nodig. Op dit moment kunnen wij niet zonder.

 

Alle giften zijn fiscaal aftrekbaar. Op deze manier betaalt de overheid toch nog een deel van de noodzakelijke ondersteuning die wij nodig hebben.

Sympathisant

Overschrijving

Verkies je om een éénmalig bedrag te storten, dit kan natuurlijk ook, we waarderen elke bijdrage.

Giften vanaf 40/jaar zijn fiscaal aftrekbaar. Je ontvangt hiervoor een fiscaal attest.

Tot 25 december is je bijdrage goed voor een fiscaal attest van 60% ipv 40%

je overschrijving:

Rekeningnr: IBAN: BE81 1450 4009 6324 BIC: GEBABEBB van vzw Resonans
Vermelding: Meegaan vzw sympathisant