Onze sponsors zijn meer dan geldschieters. Het zijn mensen, bedrijven die mee dromen, die meedenken, die investeren in ons project. Die in Meegaan geloven en iets willen betekenen voor onze medewerkers. Het zijn vrienden. Wat niet betekent dat hun geld niet belangrijk is: dat geld maakt dikwijls het verschil tussen dromen en realiteit. Voor ons zijn onze sponsors

Uw giften op de rekening van de Koning Boudewijn Stichting

IBAN: BE10 0000 0000 0404
BIC: BPOTBEB1
met vermelding 129/2005/00017

!!! Fiscaal attest vanaf 40/jaar. Tot einde 2020, fiscaal voordeel van 60% !!!

DROOMMAKERS

DROOM 1: bakkersatelier tbruut

Het bakkersatelier tbruut is al geen droom meer, sinds oktober 2019 is het realiteit geworden. Dit betekent echter niet dat we kunnen stilzitten. Het project is grotendeels met leningen gefinancierd, en die leningen dienen afbetaald te worden. Bovendien is er nog een grote nood aan materiaal.

1 Rijskast

Tot nu behelpen de bakkers zich met zelf ineen gestoken materiaal om het deeg gecontroleerd te laten rijzen. We werken met zuurdesem, waarbij we rijstijden tot 17u hanteren. Een rijskast is eigenlijk een must. Nieuw of tweedehands, het ding kan 2500 tot 15000 euro kosten.

1 diepvriezer

Om de groeiende vraag aan te kunnen van vooral de banketwaren, is een diepvries onontbeerlijk. Deze kost tussen de 1500 en 3500 euro.

DROOM 2: foodhub Boer en Bruut

Voor deze droom staan we er niet alleen voor. We vormen een coöperatie tussen Meegaan, Hernenaren en lokale producenten. De onderhandelingen zijn volop aan de gang. De bedoeling is om lokale producten te promoten. De winkelruimte is in opbouw en zal door tbruut reeds in de herfst van 2020 in gebruik genomen worden. Streefdoel voor de foodhub is voorjaar 2021.

1 kassasysteem

We zijn op zoek naar een oplossing dat ook onze medewerkers kunnen bedienen. We hebben al een aantal firma’s aangesproken, we spreken over 7000 euro, een hoop geld, dus.

1 koeltoog

We zoeken een tweedehands koeltoog van 180 tot 200 cm breed. Prijzen variëren sterk, maar we tellen toch snel een paar duizenden euro’s.

DROOM 3: Bistro

Dit is voor de nabije toekomst. We plannen om in 2021 een bistro achter het bakkersatelier te openen, waar onze medewerkers jullie allerlei lekkers uit ons bakkersaanbod zullen serveren.

Verbouwingen

Hiervoor moeten we eerst aan verbouwingen beginnen. Dit kost geld, en hier komen jullie in beeld: schenk ons geld of materiaal voor de verbouwingen.

Inrichting

Na de verbouwingen komt de inrichting: afwerking van de muren, maar ook materiaal: tafels en stoelen, glazen, bestek, een koffiemachine,…